Kemi

Idealgasloven(?)

25. december 2023 af eleeeev - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, jeg følgende opgave:

Angiv, hvor mange mmol O2 en person indånder pr. åndedrag, når det inspirerede volumen (alternativt: inspirationsvolumen) er 0,45 L, temperaturen i lokalet er 22 °C og lufttrykket er 1028 hPa

Svarmuligheder:
52,2 mmol O2.
3,89 mmol O2.
3,44 mmol O2.
3,95 mmol O2.
87,8 mmol O2.

Jeg har forsøgt at isolerer n fra idealgasloven, men jeg får ikke det rigtige resultat:
n = (p*V)/(R*T)

1028 hPa = 102.8 kPa


n = (102.8*kPa*0.45*L) / (8.31451(L*kPa)/(mol*K))*(22 + 273.15)K)
 

På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2023 af ringstedLC

Alm. luft indeholder ikke 100% O2


Svar #2
26. december 2023 af eleeeev

Det var jo lige det jeg manglede, nu stemmer det! Tak


Skriv et svar til: Idealgasloven(?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.