Fysik

Statik opgave, find reaktionskræfterne i A og B

07. januar kl. 02:04 af Zulliz - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg har bøvlet lidt med denne opgave, og kan af en eller anden grund slet ikke komme frem til det resultat der står i vores facitliste (Som vores lærer i øvrigt har sagt har nogle fejl) Så er der en herinde der kan regne den for mig? Bare så jeg kan se om det er mig eller facit der tager fejl? Tror det er det med at der er to nedadgående kræfter og ikke kun 1 som de hidtige opgaver vi har haft for har handlet om der måske forvirrer mig lidt.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Statik opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar kl. 14:30 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar kl. 14:43 af peter lind

Summen af kræfterne skal være lig med kræfterne der trykker ned, så der gælder at

FA + FB = 7N

Endvidere skal drejningsmometet om et vilkårlig punkt være 0. Hvis du vælger punktet A bliver det

FA*0 + FB*3,5m = 3kN*1m + 4kN*(3,5m-1m)


Svar #3
07. januar kl. 15:55 af Zulliz

#2

Summen af kræfterne skal være lig med kræfterne der trykker ned, så der gælder at

FA + FB = 7N

Endvidere skal drejningsmometet om et vilkårlig punkt være 0. Hvis du vælger punktet A bliver det

FA*0 + FB*3,5m = 3kN*1m + 4kN*(3,5m-1m)

Tusinde tak! Det var lige den forklaring jeg havde brug for fedt :D


Skriv et svar til: Statik opgave, find reaktionskræfterne i A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.