Matematik

sandsynlighedsfordeling og stokastisk variabel

07. januar kl. 16:40 af nina5348 - Niveau: A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar kl. 17:07 af MentorMath

Hej - Hvor har du problemer? :)

a) P(X ≤ 3) læses som: "sandsynligheden for, at den stokastiske (tilfældige) variabel X antager en værdi, mindre end eller lig med 3."

Altså skal vi lægge sandsynlighderne sammen, P(X = 1) + P(X = 2) + P(X = 3).

b) Her skal vi bruge informationen om, at alle sandsynlighederne summeret altid giver 1 lig med 100%. Heraf kan vi opstille en ligning, vi kan løse for tallet a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar kl. 17:09 af SuneChr


a)     P(X\leq 3)=\sum_{t=1}^{3}P(X=t)

b)       \sum_{t=1}^{5}P(X=t)=1


Svar #3
07. januar kl. 17:50 af nina5348

Jeg har kun problemmer med a) er lidt forvirret over hvordan jeg bestemmer det

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar kl. 18:01 af MentorMath

Hej igen - Jeg har vist udregningen på bilaget. Håber det giver mening ud fra beregningen og overstående svar. Ellers skriver du endelig bare igen:)

Det kan også skrives kompakt ved brug af summationstegn, som vist i #2. Hvis du er fortrolig med brugen af summationstegnet, er det en smart og meget bekvemt måde at skrive det op på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar kl. 18:11 af MentorMath

Se eventuelt disse videoer omkring sandsynlighedsregning. Jeg synes selv, at det bliver forklaret godt.

https://www.youtube.com/watch?v=6ExA-im8ijs&ab_channel=SandraBastholmH%C3%B8egh

https://www.youtube.com/watch?v=phupKG_pFz8&t=500s&ab_channel=MichaelGrankvistS%C3%B8rensen

https://www.youtube.com/watch?v=deg1e1jDlPU&list=PL6LYRnUXprT2ZD6qcPV3Cmp1WHfgXydNs&index=23&ab_channel=MartinSonnenborg


Svar #6
07. januar kl. 18:33 af nina5348

kan det så passe at  P(X ≤ 3) = 0,40


Svar #7
07. januar kl. 18:34 af nina5348

eller hr jeg misforstået det @MentorMath


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar kl. 18:52 af MentorMath

#6, #7

Nej, du har ikke misforstået det. Det er korrekt at P(X ≤ 3) = 0,40. Dog bør du (for at få besvare opgaven tilstrækkeligt) have udregningen med (som jeg har vist i #4). 

Jeg ville også lige skrive en kort konklusion i retning af: "Altså er sandsynligheden for, at den stokastiske variabel X antager en værdi mindre end eller lig med 3, bestemt til 0,40. Altså en sandsynlighed på 40%."


Svar #9
07. januar kl. 18:53 af nina5348

Tak, kunne ikke lige overskue at skrive så meget her, men har skrevet det i opgaven, tak igen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar kl. 19:00 af MentorMath

#9 

Selvfølgelig! Selv tak også.


Skriv et svar til: sandsynlighedsfordeling og stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.