Matematik

Vektorfunktion

01. februar kl. 17:17 af Hans2004 - Niveau: A-niveau

Er ikke bekendt til de formler jeg eventuel skal bruge :)

Vedhæftet fil: Screenshot_2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar kl. 17:20 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar kl. 17:24 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \textup{Sk\ae ring med }\\&\textup{f\o rsteaksen:}&y=t^2-2t=0\\\\&&t\cdot (t-2)=0\\\\&&t=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \end{matrix}\right. \end{}


Svar #3
01. februar kl. 17:34 af Hans2004

#2 Giver ikke mening i forhold til den formel der vises i formelsamlingen s. 30 formel (181). (x0,y0,y’x)

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar kl. 18:01 af AskTheAfghan

#3     I (a) skal du finde t, så s(t) har 0 i andenkoordinaten, dvs. y(t) = 0, hvilket er det, mathon har vist.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar kl. 20:54 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& \overrightarrow{s}{\, }'(t)=\begin{pmatrix} x{\, }'(t)\\ y{\, }'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t\\2t-2 \end{pmatrix}\\&\textup{Vandret}\\&\textup{tangent}\\&\textup{kr\ae ver:}\\&& y{\, }'(t)=2t-2=0\Leftrightarrow t=1\\&\textup{dvs i}\\&\textup{punktet:}\\&&\overrightarrow{s}(1)=\begin{pmatrix} x(1)\\y(1) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1^2+2 \\1^2-2\cdot 1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\ -1 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar kl. 23:11 af ringstedLC

#3 Godt at se een, der forsøger sig med FS. Formel (181) handler om linjeelementer i afsnittet "Differentialligninger"...

\begin{align*} \overrightarrow{OP} &= \binom{x(t)}{y(t)} &&\textup{formel (187)} \\ P_{x-\textup{akse}} &= (x,0) &&\Rightarrow y(t)=t^2-2\,t=0 \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.