Matematik

Monotoniforholf

16. februar kl. 11:11 af Simlars - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar kl. 11:44 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar kl. 11:51 af ringstedLC

a) 

Når f ' er positiv vokser f.

- Når f ' = 0 har f ekstremum.

- Når f ' er negativ aftager f.

Tegn sildebenet for f.


Svar #3
18. februar kl. 17:32 af Simlars

men er det ikke for f og ikke f`


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar kl. 17:49 af ringstedLC

Du skal bestemme monotoniforholdene for f ved hjælp af grafen for f '.

Hvis det hjælper, kan #2 omskrives:

f  vokser, når f ' er positiv, osv.


Svar #5
06. marts kl. 16:42 af Simlars

er der nogen der kan tegne monotonilinjen


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts kl. 18:04 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x) &>0 &&,\;-3<x<-2 &&\Rightarrow f(x)\nearrow \\ f'(x) &<0 &&,\;-2<x<0&&\Rightarrow f(x)\searrow \\ &&&&&\Rightarrow f(2)=f_{ekstr} \\ f'(x) &>0 &&,\quad 0<x<3 &&\Rightarrow f(x)\nearrow \\ &&&&&\Rightarrow f(0)=f_{ekstr} \\ f'(x) &<0 &&,\quad 3<x<4 &&\Rightarrow f(x)\searrow \\ &&&&&\Rightarrow f(3)=f_{ekstr} \end{align*}

Kom med et bud på monotonilinjen!


Skriv et svar til: Monotoniforholf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.