Matematik

Bestem k således f er voksende

25. februar kl. 12:35 af Christianfslag - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^3-9x^2+k\cdot x+2

Bestem de værdier af k, hvor f er en voksende funktion.

Jeg ved, at det skal gælde, at

f'(x)>0

Men jeg ønsker hjælp til løsningen af den pågældende ulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar kl. 12:43 af oppenede

Start med at bestemme x-værdierne for minima af f '(x)


Svar #2
25. februar kl. 13:05 af Christianfslag

#1

Start med at bestemme x-værdierne for minima af f '(x)


min\left \{ 3x^2+k-18x \right \} er ved x=3


Svar #3
25. februar kl. 13:11 af Christianfslag

Jeg fandt ud af det. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar kl. 13:42 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)\nearrow \quad\Rightarrow\qquad f'(x) &\geq 0 \\ 3x^2-18x+k &\geq 0 \\ b^2-4\,a\,k &\leq 0 \\ k &\geq \frac{b^2}{4\,a} \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem k således f er voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.