Matematik

.

26. februar kl. 22:20 af mirim - Niveau: B-niveau

I Indien har man udviklet en regional model, der beskriver sammenhængen mellem kropstemperaturen og den tid, der er gået, siden personen er død. Modellen er givet ved

 f(x)=1097,9-35,8309 x+0,398778 x^(2)-0,00150341 x^(3), 88<=x<=99

hvor f (x )  betegner tiden efter personen er død (målt i timer), og x betegner kropstemperaturen (målt i ^(&deg;)F ).

a) Tegn grafen for f , og bestem den tid, der er gået, siden personen er død, når kropstemperaturen er 90 ^(&deg;)F .

b) Bestem kropstemperaturen for en person 2 timer efter personens død

jeg kan ikke bruge maple funktioner til at opklare opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar kl. 23:21 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(x) &= 1097.9-35.8309\,x+0.398778\,x^2-0.00150341\,x^3\;,\;88\leq x\leq 99 \\ f(90) &= ...\;\textup{timer} \end{align*}

b)

\begin{align*} f(x)=2 &= 1097.9-35.8309\,x+0.398778\,x^2-0.00150341\,x^3 \\ x &= ...\;^{\circ}\textup{F} \end{align*}


Svar #2
26. februar kl. 23:49 af mirim

can du uddybe opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar kl. 01:30 af ringstedLC

Ligningen defineres og løses med CAS.

#0

jeg kan ikke bruge maple funktioner til at opklare opgaven.

Tjek indtastningen (kommaer m.m.), se manualen, YouTube eller andet.

Alternativt: Løs ligningen grafisk ved aflæsning af x--værdien for skæringen mellem grafen og linjen y = 2


Skriv et svar til: .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.