Matematik

optimering

17. marts kl. 19:01 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej hvad får i forskriften for fortjenesten til at være?

bliver ved med at få en negativ fortjeneste:(

tak på forhånd

Vedhæftet fil: produktionsoptimering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts kl. 19:18 af CooperForce

Jeg får forskriften til at være:

\begin{align*} f(x)=-0.0104x^2+1300x-1000000 \end{align*}

Problemet du nok har stødt på er at det er mellem de to x-værdier, hvor f(x)=0, at funktionen er positiv. Det første af disse x-værdier er ca. x=774 og det andet er ca. x=124226. Du har nok ikke taget store nok x-værdier eller zoomet langt nok ud på din graf, derfor ser det ud som om den aldrig bliver positiv.


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.