Matematik

Stamfunktion og grafer

18. marts kl. 16:15 af YellowDuck - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at finde ud af, hvad forskriften er for både f og F. Jeg er ret usikker på hvordan man gør/finder dem.

Opgaven er vedhæftet som fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts kl. 16:20 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts kl. 16:41 af mathon

\small \begin{array}{llllll} A=\int_{-2}^{4}f(x)\mathrm{d}x=&-\int_{-2}^{0}f(x)\mathrm{d}x+\int_{0}^{4}f(x)\mathrm{d}x=-\left ( F(0)-F(-2) \right )+F(4)-F(0)=\\\\&-2F(0)+F(-2)+F(4)=0+F(4)+F(-2)=7-(-2)=9 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts kl. 17:29 af mathon

Rettelse:
                   \small \small \begin{array}{llllll} A =&\int_{-2}^{0}f(x)\mathrm{d}x+\int_{0}^{4}f(x)\mathrm{d}x =-F(-2) +F(4)=\\\\&=2+7=9 \end{}


Svar #4
18. marts kl. 17:34 af YellowDuck

Tusind tak! Hvad gør jeg så i a?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts kl. 17:42 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& F{\, }'(-1)=f(-1)=1 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts kl. 17:52 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textup{Bedre}\\& \textbf{b)}\\&& A=\int_{-2}^{4}f(x)\mathrm{d}x=\int_{-2}^{0}f(x)\mathrm{d}x+\int_{0}^{4}f(x)\mathrm{d}x=F(0)-F(-2)+F(4)-F(0)\\\\&& -F(-2)+F(4)=-(-2)+7=2+7=9 \end{}


Skriv et svar til: Stamfunktion og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.