Matematik

Statistik og regressionsanalyse i Ti-Nspire

29. marts kl. 14:35 af lollipopmaa - Niveau: B-niveau

Hej alle :) Jeg har virkelig brug for hjælp til løsning af denne opgave i ti-nspire, da jeg er helt blank. På forhånd tak!

(se vedhæftet fil)

I et studie har man undersøgt sammenhængen mellem alder og kolesteroltal. Tabellen
herunder viser de målte data fra studiet.
Alder (år) 29 34 … 71 71
Kolesteroltal (mg/dL) 204 182 … 302 265
(Hele tabellen med alle 100 datapunkter findes i bilaget ”Kolesterol.xlsx”)
I en model antages det, at sammenhængen mellem alder og kolesteroltal kan beskrives ved
en lineær funktion
f (x)= a⋅ x+b,
hvor f (x) betegner kolesteroltallet (målt i mg/dL) for en person, der er x år gammel.
a) Benyt lineær regression til at redegøre for at a=1,811 og b=150,5.
I bilaget ”Kolesterol.xlsx” er de enkelte residualer også angivet.
b) Bestem residualspredningen s.
c) Gør rede for at mindst 95% af residualerne ligger i intervallet [-2s; 2s].


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 14:51 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts kl. 14:53 af peter lind

Hvad har du problemer med? Kan du ikke foretage en lineær regression?


Svar #3
29. marts kl. 16:19 af lollipopmaa

jo, men det er fordi jeg er forvirret over, hvordan opgaven er formuleret. Forstår ikke helt hvor man skal sætte a=1,811 og b=150,5 ind i den linære regression


Svar #4
29. marts kl. 16:27 af lollipopmaa

Når jeg sætter tallene ind, så ser det sådan her ud


Svar #5
29. marts kl. 16:28 af lollipopmaa

kan ikke helt se, hvad jeg gør forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts kl. 16:54 af ringstedLC

#3 Dét burde du have skrevet i #0 i stedet for "er helt blank" og så en afskrivning af opgaven, der så vedhæftes.

I øvrigt er opgaven er formuleret ganske normalt.

"Benyt lineær regress. til at redegøre for at ..." betyder, at du skal foretage regression, og tilnærmelsesvis få de angivne værdier.

#4 Her bør du pr. refleks stoppe op. En funktion/model kan ikke have to forskellige funktionsværdier for den samme x-værdi. Du har altså gjort noget forkert som måske have lavet regress. på for få data ...


Svar #7
29. marts kl. 17:00 af lollipopmaa

okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: Statistik og regressionsanalyse i Ti-Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.