Matematik

integral regning

05. april kl. 09:05 af adna0397 - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med dette? Har ingen forstand på integral regning, og har 3 dage til at løse opgaven. 


Først konstrueres den indre del af toppen af vinglasset, altså der hvor vinen skal være. Denne del skal have form som en parabelbue i 1. kvadrant og skal derfor følge den generelle funktion ??(??)=??·??2+??·??+?? 

Det eneste krav til denne parabel er at glasset skal kunne indeholde mellem 300 og 400 cm3 vin. Mundingen har en radius, r, og glasset har en dybde, d. Indlagt i et koordinatsystem, kan disse to værdier beskrives som to punkter. 




For at kunne finde denne parabel, er I nød til at opstille tre ligninger med tre ubekendte, hvor to af dem er indsættelse af de to punkter, og den sidste skal beskrive volumen af glasset. 

 

a) Opstil de tre ligninger med tre ubekendte 

For at kunne løse disse tre ligninger, og derefter kunne opstille funktionen, er I nød til at udvælge nogle værdier for ?? og ?? samt volumen af vin. ?? og ?? er helt frivillige, ?? skal være ml. 300 og 400. 


b) Udvælg nogle værdier for ??, ?? og ??, og brug disse til at løse de tre ligninger med tre ubekendte. Opstil herfra funktionen ??(??). Plot funktionen og plot omdrejningslegemet. 


Svar #1
05. april kl. 09:08 af adna0397

her er opgave filen

Vedhæftet fil:Projekt Vinglas.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april kl. 09:18 af Moderatoren

Læs og lær først om integralregning, ellers kan man ikke hjælpe dig. 

Derefter skal du:
Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #3
05. april kl. 09:22 af adna0397

ok, tak for hjælpen. går i gang med at læse op. 


Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.