Matematik

Fremskrivningsfaktoren

09. april kl. 22:09 af dpiddy - Niveau: A-niveau

Jeg ved fordoblingskonstant T2=1, men skal jeg så bruge f(x+T2)=2*f(x) eller a=(y2/y1)1/x2-x1 og bruge 2 punkter fra tabellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april kl. 22:25 af peter lind

Mener du ikke at potensen i den sidste formel skal være 1/(x2-x1) ?

Den første af de to formler er nemmest


Svar #2
09. april kl. 22:54 af dpiddy

Jo jeg glemt parenteser på den anden formel. Jeg brugt begge. Den første formel fik jeg a=2 og det andet fik jeg f(0)=3 så det passer meget godt med tabellen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april kl. 14:37 af PeterValberg

Det vil af tabellens værdier fremgå, at fordoblingskonstanten er 1
Du kan bestemme fremskrivningsfaktoren a ved at omskrive
formlen for bestemmelse af fordoblingskonstanten og indsætte de kendte værdier

T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}\quad\Leftrightarrow\quad \log(a)=\frac{\log(2)}{T_2}

\log(a)=\frac{\log(2)}{1}\quad\Leftrightarrow\quad a=\10^{\log(2)}=2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.