Matematik

Binomialfordeling

10. april kl. 17:08 af Zephyrine - Niveau: B-niveau

Jeg har ikke løst opgaver om binomialfordeling før, så jeg er meget i tvivl om, jeg løser dem rigtige, kan nogle tjekke om det er rigtig eller forkert, da min bog ikke har en facitliste?

" En Multiple Choice-opgave består af 20 spørgsmål, hvert med 3 mulige svar.

Kun en af svarmulighederne er korrekt ved hvert spørgsmål.

En abe sættes til at besvare opgaven.

a. Beregn sandsynligheden for, at aben har præcis halvdelen af svarene rigtig" 

Jeg betegner succeshændelsen for S

S: Aben har præcis halvdelen af svarene rigtig.

Antalsparameteren:

n = 20

Sandsynligheden for succes:

p = \frac{1}{3}

Sandsynligheden for fiasko

f = 1- p = \frac{2}{3}

X er binomialtfordelt:

X \: b(20,10)

Sandsynligheden for, at halvdelen af svarene er rigtige, dvs. 10 svar:

P(X=10)=K(20,10) \cdot \left( \frac{1}{3}\right)^{10}\cdot \left( \frac{2}{3}\right)^{10}


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april kl. 17:20 af peter lind

Ja, men du bør desuden aflevere et enkelt tal som svar. Brug dit CAS værktøj


Svar #2
10. april kl. 17:21 af Zephyrine

Yep, det havde jeg også tænkt mig, tak! :)


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.