Matematik

Matematikopgave: Flise

12. april kl. 16:48 af Jakub200 - Niveau: A-niveau

Er der nogen, som kan forklare, hvordan man vil løse opgave c) i denne matematik? 


Svar #1
12. april kl. 16:54 af Jakub200

Er der nogen, der kan forklare, hvordan man skal løse c) i denne matematikopgave? 

En terrasse har en flisebelægning som vist på billedet til venstre. Hver flise er sekskantet og symmetrisk omkring hver af de to stiplede linjer midt gennem flisen. Linjerne ses på modellen af en flise til højre.
Hver flise har målene | AC|=|FD|= 40 cm, |BE|= 24cm og |AF|=|CD|= 12 cm.
a) Tegn en model af en flise i et koordinatsystem og bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A, B, C, D, E og F.
b) Benyt en formel for bestemmelse af vinklen mellem to vektorer til at bestemme vinkel A.
Et havebord har en cirkelformet fod med en diameter på 41 cm.
c) Undersøg, om havebordets fod kan dække en hel flise.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april kl. 16:55 af mathon

Medsend venligtst billede(r) eller model.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april kl. 16:57 af StoreNord

Og så et billede, tak.

Du skal vel tegne flisen med et eller andet!

TI-nspire?


Svar #4
12. april kl. 16:58 af Jakub200

Her er der et link til billedet, der hører til opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april kl. 16:59 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april kl. 17:32 af M2023


Svar #7
12. april kl. 18:06 af Jakub200

Er der nogen, der kan tjekke, om denne opgave er løst korrekt? 

Vedhæftet fil:Fliseopgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april kl. 18:12 af M2023

#7. Ikke helt. Du skal undersøge om afstanden AD (flisens længste diagonal) er mindre end 41 cm, der er cirklens diameter.


Svar #9
12. april kl. 18:30 af Jakub200

Jeg har nu rettet den fejl, som jeg har lavet i c). Er denne opgave nu løst korrekt? 

Vedhæftet fil:Fliseopgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april kl. 20:19 af StoreNord

For at komme fra A til D skal du gå 12 til højre og 40 op. Hvad siger Pythagoras så om hypotenusen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april kl. 20:32 af StoreNord

Flisen har ikke en diameter.
Den har en største diagonal!    Eller største tvær-mål.


Svar #12
12. april kl. 21:47 af Jakub200

Jeg har rettet nogle små ting i min opgavebesvarelse. Nu burde det hele været korrekt. 

Vedhæftet fil:Fliseopgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april kl. 22:38 af StoreNord

Ja. Det er fint.

Men når du skriver "vi" kommer jeg til at tænke på, om ikke det skal se ud som du ikke har nogen til at hjælpe dig.
Men du har måske bændelorm.     (det var en gammel vits :-) )
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. april kl. 23:53 af SuneChr

Undersøg sandhedsværdien, SAND eller FALSK, for følgende udsagn:

\sqrt{6^{2}+20^{2}}\leq \frac{41}{2}                                           SAND \square   FALSK \square      sæt ×
Bordets fod kan dække en hel flise:               SAND \square   FALSK \square      sæt ×
Bordets fod kan ikke dække en hel flise:       SAND \square   FALSK \square      sæt ×

     


Svar #15
13. april kl. 00:16 af Jakub200

Ok. Så dette vil sige, at denne matematikopgave er løst korrekt, ikke?


Skriv et svar til: Matematikopgave: Flise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.