Matematik

Hjælp eksamen i morgen

29. maj 2024 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal til eksamen i skriftlig matematik i morgen og er ved at øve mig på nogle tidligerer opgaver uden hjælpemidler. Er der en som kan forklarer mig hvordan denne ligning løses?

Vedhæftet fil: Maaaaat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2024 af ringstedLC

a) Indsæt løsningen i ligningen og reducér til venstresiden er lig med højresiden.

Hvis du skulle løse ligningen:

\begin{align*} 2+8\,e^{4\,x} &= 3 \\ e^{4\,x} &= \frac{3-2}{8} \\ 4x &= \ln(3-2)-\ln(8) \Rightarrow x=-\frac{\ln(8)}{4} \end{align*}

NB. Skriv ikke intetsigende titler!


Skriv et svar til: Hjælp eksamen i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.