Fysik

Hubbletiden

06. juni 2024 af Sophia2006 - Niveau: B-niveau
Hej er der nogen der klart kan fortælle/difinerer hubbletiden. Jeg har styr på hobbles lov.
Jeg vil også gerne bede om formlen da jeg ikke hel forstår den

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2024 af ringstedLC

Se "Studieportalen anbefaler:"


Svar #2
06. juni 2024 af Sophia2006

Det har jeg brugt meget tid på men har brug for hjælp til:
Har brugt Hubbles lov (T=1/H) og fundet ud af at Hubblekonstanten (H) er ca 21,5 (km/s)/Mlysår. Og i min bog står der at et Megalysår svarer til 10^6 lysår. Og 1 lysår svarer til 9,46*10^15
Hvordan kan 10^6*10^15 så blive 10^17 som det skal blive for give det rigtige resultat for universets alder?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} 1 \textup{ \aa r}=&365.25\;\mathrm{d\o gn}=365.25\;\mathrm{d\o gn}\cdot \left ( 24\;\mathrm{timer} \right )=365.25\;\mathrm{d\o gn}\cdot \left ( 60^2\;\mathrm{sekunder} \right )=\\\\&3.15576\cdot 10^7\;\mathrm{sekunder}\\\\1\textup{ lys\aa r}=&\left ( 2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )\cdot \left( 3.15576\cdot 10^7\;\mathrm{s} \right )=9.46\cdot 10^{15}\;\mathrm{m}\\\\\\&T=\frac{1}{H}=\frac{1}{\frac{21.5\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{m}{s}}}{9.46\cdot 10^{15}\cdot 10^6\;\mathrm{m}}}=4.4\cdot 10^{17}\;\mathrm{s}=14\textup{ mia \aa r} \end{}


Svar #4
07. juni 2024 af Sophia2006

Okay tusind tak fordi du altid hjælper:)nu giver alting mening “TAK”

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2024 af ringstedLC

\begin{align*} H=\frac{21.5\,\textup{km\,s}^{-1}}{\textup{Mlys\aa r}} &= \frac{21.5\,\textup{km\,s}^{-1}}{c\cdot 10^{\,6}\, \textup{\aa r}} \\ &= \frac{21.5\,\textup{km\,s}^{-1}}{2.99792\,\textup{km\;s}^{-1}\cdot 10^{\,6\,+\,5}\,\textup{\aa r}} \\ H_t=H^{-1} &= \frac{2.99792}{21.5}\, 10^{\,11}\,\textup{\aa r}\approx \frac{300}{21.5}\, 10^{\,9}\,\textup{\aa r}\approx 14\cdot 10^{9}\,\textup{\aa r} \end{align*}


Skriv et svar til: Hubbletiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.