Fysik

Udregning af masse

09. juni kl. 12:17 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har regnet opgaven ud men er ikke helt sikker på om det er rigtigt og derfor vil jeg spørge om der en som muligvis kan tjekke om jeg har forstået opgaven og regnet rigtigt.

Så i for lige mine tanker i forhold til udregningerne her:

Jeg har udledet en formel på baggrund af Newtons anden lov og cirkelbevægelse og formlen lyder således:

m*g+n=(m*v2)/r

m=massen som er den vi leder efter

g=tyngdeaccelerationen 9.8 m/s2

n=normalkraften som vi får oplyst er 387 N

v=hastigheden som er oplyst til at være 13.4 m/s

r=radius som er halvdelen af den diameter de oplyser så 11.15 meter

Når jeg så indsætter alle mine værdier for jeg cirka 61.39 kg som massen.

Kan dette passe, der desværre ikke nogle facitliste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni kl. 14:11 af ringstedLC

Det kan godt passe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni kl. 14:17 af ringstedLC

\begin{align*} F_t+F_c &= \frac{m\,v^2}{r} \\ m\,g-m\,v^2\, r^{-1} &= -F_c \\ m &= \frac{-F_c}{g-v^2\, r^{-1}} \end{align*}


Svar #3
09. juni kl. 14:32 af Mads135566

#2
Er fc normalkraften?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni kl. 14:41 af ringstedLC

Ja. Fc er centripetalkraften i cirkelbevægelsen. Den virker ind mod cirklens centrum og her i samme retning som tyngdekraften.


Skriv et svar til: Udregning af masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.