Matematik

integrale

20. august 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hej

Er der evt. nogle der kan hjælpe mig med at forklare, hvordan opgave c løses i denne opgave, a og b er løst og a = 9.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2024 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\\\& \int_{0}^{ \frac{3}{2}}f(x)\mathrm{d}x=7\frac{7}{8}\\\\\\& \int _{\frac{3}{2}}^{3}f(x)\mathrm{d}x=\frac{9}{8} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2024 af mathon

Har du beregnet tangentens ligning?               \left(y=-6x+9 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2024 af mathon

\int (x^2-6x+9)\mathrm{d}x=\frac{1}{3}x^3-3x^2+9x\;(+k)

k benyttes ikke under beregning af det bestemte integrale.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2024 af SuneChr

Flere brugere benytter stavemåden integrale for integral. Også en, formodentlig, kendt formelsamling
bruger førstnævnte stavemåde. Jeg ved ikke, om jeg er kommet bagud, men er matematisk opdraget
med sidstnævnte stavemåde. Jeg finder bøjningen:
                                                      et integral, integralet, flere integraler, alle integralerne
                                                              rigtigst, men ønsker ikke at være pernitten og sur.
Har også set intergrale, - uhah... 
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2024 af Amatøren

#5

Jeg tror bestemt ikke at du er kommet bag ud. På mit studie går de i hvert fald (stadig) meget op i, konsekvent at bruge betegnelsen integral.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&\textbf{Alternativt:}\\\\&&\textup{Trekantet areal mellem}\\&&\textup{tangent og akser:}&A_1=\frac{1}{2}\cdot 9\cdot \frac{3}{2}=\frac{27}{4}=&6\frac{3}{4}\\\\&&\textup{Resterende areal:}&A_2=9-6\frac{3}{4}=&2\frac{1}{4} \end{}


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.