Fysik

atomfysik foton

23. august kl. 17:38 af AKPedersen - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opgave

et hydrogenatom henfalder fra en exciteret tilstand til grundtilstanden. herved udsendes en foton med frekvensen 3,156*10^15 Hz.

beregn n for det energiniveau atomet var til at starte med.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august kl. 18:33 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Du har}\\&&\frac{f}{c}=\frac{1}{\lambda}=R_{\textup{db}}\cdot \left(\frac{1}{1^2}-\frac{1}{n^2} \right )\\\\&& \frac{f}{c\cdot R_{\textup{db}}}=1-\frac{1}{n^2}\\\\&& \frac{1}{n^2}=1-\frac{f}{c\cdot R_{\textup{db}}}\\\\&& \\ &R_{\textup{db}}\textup{ er Rydbergkonstanten.} \end{}


Svar #2
23. august kl. 19:08 af AKPedersen

tak for hjælpen


Skriv et svar til: atomfysik foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.