Matematik

Omskrivning af formel

29. august 2024 af Eca - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har lidt problemer med følgende:

Omskriv (b/a = ht / h + ht ) til ( ht = b * h / a - b )
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2024 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2024 af jl9

Start med at gang med a og med (h+ht) på begge sider, og derefter saml led med ht på samme side af lighedstegnet


Svar #3
29. august 2024 af Eca

Jeg kan ikke få det til at gå op. 

Har et h for for meget og et b for lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2024 af mathon

                        \begin{array}{lllllll} \frac{b}{a}=\frac{h_t}{h+h_t}\\\\ a\cdot h_t=b\cdot h+b\cdot h_t\\\\ a\cdot h_t-b\cdot h_t=b\cdot h\\\\ (a-b)\cdot h_t=b\cdot h\\\\\\ h_t=\frac{b\cdot h}{a-b} \end{}


Skriv et svar til: Omskrivning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.