Matematik

maksimering

02. september kl. 16:40 af Bumbum113 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ville bare lige spørge om dette jeg har gjort ser korrekt ud:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september kl. 16:58 af oppenede

x=12 er ikke med i definitionsmængden. Det er dog randpunkterne x=√12 og x=0, som derfor også kan være maksimum.

Randpunkter opfylder enten x=0 eller y=0, så P(x,y)=xy giver 0 i alle randpunkter


Svar #2
02. september kl. 20:34 af Bumbum113

Okay, tak for hjælp. Skal jeg så skrive x=√12  i stedet for 12


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september kl. 22:54 af ringstedLC

\begin{align*} P(x,y) &= x\,y &,\;x^2+y &= 12 &&,\;y\geq 0 \\ &&\Rightarrow 0 &\leq 12-x^2 \\ && x^2 &\leq 12 &&,\;x\in \{0,1,2,\,...\,99\} \\ && 0\leq &\;\,x \leq \sqrt{12} \\ P({\color{red}x}) &= 12x-x^3 \\P'(x_0)=0 &= 12-3{x_0}^2 &\Rightarrow {x_0}^2 &= 4 \\&& x_0 &= 2 \\ P_{maks}(x,y) &= P(x_0,y_0) \\&= P\bigl(2, 12-{x_0}^2\bigr) \\ P_{maks}(x,y) &= P(2, 8)=16 \end{}


Skriv et svar til: maksimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.