Fysik

moment

10. september kl. 21:46 af Thoms1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med opgave a. Kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal bergene den lodrette kraft 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september kl. 22:07 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september kl. 22:10 af peter lind

Der mangler nogle oplysninger

1. Hvad er omdrejningspunkter

2. Hvad er rørenes masse


Svar #3
10. september kl. 22:12 af Thoms1

Det er kun disse oplysninger jeg få at vide. Altså kraften og vinklen

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september kl. 22:51 af SuneChr

Lad den lodrette kraft der angriber B hedde λ.
Da har vi:          λ = 400·cos Θ   hvor Θ = 20º .
Momentarmen |AB| = 0,35 m
Moment m.h.t. A :    0,35·400·cos 20º  Nm 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september kl. 09:23 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\ &\textbf{a)}&\textup{Momentet i \textbf{A}:}&(400\;\mathrm{N})\cdot \cos(\theta)\cdot (0.35\;\mathrm{m})\\\\&\textbf{b)}&\textup{Momentet i \textbf{O}:}&(400\;\mathrm{N})\cdot \sin(\theta)\cdot (0.60\;\mathrm{m})\\\\\\&& \textbf{a)}=\textbf{b)}\Rightarrow\\\\&&& \sin(\theta)\cdot (0.60\;\mathrm{m})=\cos{\theta}\cdot (0.35\;\mathrm{m})\\\\&&&\frac{\sin(\theta)}{\cos(\theta)}=\tan(\theta)=\frac{0.35}{0.60}\\\\&&&\theta=\tan^{-1}\left(\frac{0.35}{0.60}\right)\\\\&&& \theta=30.26\degree+p\cdot 180\degree\quad p\in\mathbb{Z} \end{}


Skriv et svar til: moment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.