Matematik

blandingsforhold saft

14. september kl. 14:59 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej har en opgaver omhandler saft

Hvor meget fortyndet solbærsaft får man fra en flaske?

1 del saft og 5 dele vand

6*85= 510 cl = 5,1 liter?
Vedhæftet fil: 20240914_145406.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september kl. 15:40 af MentorMath

Hej shain  

Det ser rigtigt ud :)

Husk dog at være konsekvent med enhederne:

1·85·cl + 5·85·cl = (1+5)·85·cl = 6·85·cl = 510·cl = 5,1·l. 

I matematik er enhederne i sig selv knap så vigitge, men i tilfælde af en opgave i kemi i blandingsforhold, er enhederne vigtige.


Svar #2
14. september kl. 16:11 af shain

Tak det er taget til efterretning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september kl. 17:31 af ringstedLC


Skriv et svar til: blandingsforhold saft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.