Matematik

Integralregning

14. september kl. 18:41 af Fatima1602 - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe med spørgsmål C i denne opgave

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september kl. 18:42 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september kl. 18:49 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& x^2(4-x)=0\\\\&& x=\left\{\begin{matrix}0\\4\end{matrix}\right. \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september kl. 18:58 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Areal:}\\&&A_{M_1}=&\int_{0}^{4}(4x^2-x^3)\mathrm{d}x=\\\\&&&[\frac{4}{3}x^3-\frac{1}{4}x^4]_{0}^{4}=\frac{4}{3}\cdot 4^3-\frac{1}{4}\cdot 4^4 =\\\\&&& \frac{256}{3}-64=\frac{256-192}{3}=\frac{64}{3}=21\frac{1}{3} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september kl. 19:32 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&\textup{Areal:}\\&&A_{M_2}=&\int_{0}^{k}(kx^2-x^3)\mathrm{d}x=\\\\&&&[\frac{k}{3}x^3-\frac{1}{4}x^4]_{0}^{k}=\frac{k}{3}\cdot k^3-\frac{1}{4}\cdot k^4 =\\\\&&& \frac{4k^4}{12}-\frac{3k^4}{12}=\frac{k^4}{12}=44\\\\ &&&k^4=12\cdot44=\\\\&&&k=\left(2^4\cdot33\right)^{\frac{1}{4}}\\\\&&&k=2\cdot 33^{\frac{1}{4}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september kl. 19:33 af mathon

Jeg overså, at du kun spurgte om \textbf{c)}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.