Matematik

Snitkurver

28. september 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau
Nogle der kan hjælpe med at forklare hvad denne opgave betyder helt præcis?

Jeg ved ikke om det bare at skrive tallet ind i den og så er det færdig og vil gerne vide om der er nogen der kan visualisere det for mig?
Vedhæftet fil: IMG_9451.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2024 af mathon

Snittet beskrevet ved y = 4
giver
                              f(x)=16x^3    i én variabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2024 af peter lind

Du skal blot sætte y = 4. Så får du en funktion af x alene


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2024 af M2023

#0 ... vil gerne vide om der er nogen der kan visualisere det for mig?

Gå ind i Google og søg på 4*x^3*y. Sæt 3,9 < y < 4 og vend koordinatsystemet, så den grønne pil (y-aksen) peger indad. Du får dermed snitkurven. (Redigeret skærmbillede).

Vedhæftet fil:graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2024 af SuneChr

# 0    "... forklare hvad denne opgave betyder helt præcis?"
Funktionen i to variable fremstiller en (rumlig) flade i det rumlige koordinatsystem {O , i , j , k} .
For y konstant lig med 4 betyder det, af fladen og planen y = 4 har punkter tilfælles, som beskriver
en én dimensional kurve på fladen y = 4. Denne kurve kaldes snitkurven.


Skriv et svar til: Snitkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.