Matematik

Michaels gård

29. september 2024 af Wagsen - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har et spørgsmål til hvordan jeg løser en opgave og om min opgave er korrekt. 

den ene er hvordan jeg skal lave en opgave med tretrinsreglen ved at bruge den metode i kan se nedenunder. 

og den anden er en løst opgave men er i tvivl om det er helt korrekt. 

Vedhæftet fil: mat 1.png

Svar #1
29. september 2024 af Wagsen

de her to hører sammen mat 1 og mat 5

Vedhæftet fil:mat 5.png

Svar #2
29. september 2024 af Wagsen

så hører mat 2 til mat 4 sammen og det er der jeg er i tvivl om det er korrekt 

Vedhæftet fil:mat 2.png

Svar #3
29. september 2024 af Wagsen

mat 3 hører til mat og mat 4

Vedhæftet fil:mat 3.png

Svar #4
29. september 2024 af Wagsen

mat 4 

Vedhæftet fil:mat 4.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2024 af ringstedLC

Opgaven med maksimalt hegn er rigtig.

Så du ved nu, at det maksimale areal af et rektangel fås, når siderne er lige lange. Det kaldes også for et kvadrat.

\begin{align*} O &= 4x &&\Rightarrow x=\tfrac{60}{4} \\A &= x^2 &&\Rightarrow A=\bigl(\tfrac{60}{4}\bigr)^2=15^2=225\,(\textup{m}) \end{}


Svar #6
29. september 2024 af Wagsen

Tusind tak for svar ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2024 af ringstedLC

Tænk også over hvilken figur af hegnet, der giver det største areal, hvis det ikke er et spørgsmål i opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2024 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{1. trin}\\& f(x)=-2x^2+60x\\\\& f(x+\Delta x)-f(x)=-2\cdot \left((x+\Delta x)^2\right)+60\cdot(x+\Delta x)-\left(-2x^2+60x \right )=\\\\& -2\cdot\left(x^2+2\cdot \Delta x\cdot x+\Delta x^2 \right )+60x+60\Delta x+2x^2-60x=\\\\& -2x^2-4\Delta x\cdot x-2\Delta x^2+60x+60\Delta x+2x^2-60x=\\\\& \left(-4x-2\Delta x+60 \right )\cdot \Delta x\\\\ \textbf{2. trin}\\& \frac{f(x+\Delta x)-f(x)}{\Delta x}=-4x-2\Delta x+60\\\\ \textbf{3. trin}\\\\& f{\,}'(x)=\underset{\Delta x\rightarrow0}{\text{limes}}\;\;(-4x-2\Delta x+60)=-4x-2\cdot0+60=-4x+60 \end{}


Svar #9
29. september 2024 af Wagsen

Tusind tak mathon! 


Skriv et svar til: Michaels gård

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.