Matematik

Argumnter for rødderygyhghy

11. oktober 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogle, der kan hjælpe med at løse denne opgave?

Jeg ved følgende, at rødder er der hvor grafen skærer x-aksen altså f(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2024 af ringstedLC

På grund af nulreglen:

\begin{align*} P(x)=0 \Rightarrow x^2+4x+5 &= 0 &&\vee\; x^2-x-2 &&= 0 &&\vee\; x-3 &&= 0 \\ x &= ... &&\vee\qquad\qquad\; x &&= ...&&\vee\qquad\, x &&= ...\end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2024 af SuneChr

Benyt nul-reglen.
Første parentes er et 2'grds. polynomium med negativ diskriminant og derfor ingen rødder.
Anden parentes er et 2'grds. polynomium med positiv diskriminant og derfor to rødder.
Tredje parentes taler, rodmæssigt, for sig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2024 af StoreNord

Find rødderne i de to 2.-gradspolynomier. Så vil det sikkert vise sig, at der faktisk kun er tre forskellige rødder ialt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2024 af mathon

                                \begin{array}{lllllll} P(x)=\underset{\textup{ingen \ r\o der}}{\underset{d<0}{\underbrace{\left(x^2+4x+5 \right )}}}\cdot\underset{\mathrm{to \ r\o dder}}{\underset{d>0}{\underbrace{\left(x^2-x-2 \right )}}}\cdot \left(x-3 \right ) \end{}


Skriv et svar til: Argumnter for rødderygyhghy

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.