Fysik

gitterligning - gitterkonstant

16. oktober 2024 af jepp7815 - Niveau: C-niveau

Hej

Giver mit svar mening eller er der noget, der skal skrives om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2024 af mathon

Rettelse af fejl:

                                 \tan(\varphi)=\frac{x_1}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2024 af mathon


Svar #3
16. oktober 2024 af jepp7815

Så må det da give:


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

De to ligninger, der begynder med φ er forkerte. Det er rigtigt, at tan(φ) = a/x, men φ=tan(φ) er forkert. Bortset fra det er din udregning korrekt, dog mangler du afrunding af slutresultatet.


Svar #5
16. oktober 2024 af jepp7815

Hvad menes der med afrunding af slutresultatet?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

De tre tal, der er opgivet har kun tre betydende cifre. Derfor er det kun de tre foreste cifre i resultatet, der har betydning. De efterfølgende cifre skal fjernes. Hvis det foreste af de cifre, der skal fjernes er 5 eller større end 5, skal det baagerste bevarede ciffer forøges med 1, ellers bevares det.

Eksempler:

43,569 afrundes til 43,6

52,245 afrundes til 52,2


Svar #7
16. oktober 2024 af jepp7815

Hvad vil du så mene om dette?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler en decimal i sidste linie. Der skal være 3 cifre.

Jeg kan godt lide den sidste ligning. Du bruger enhederne helt korrekt ved omregningen.


Skriv et svar til: gitterligning - gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.