Matematik

F(x)=0

20. oktober 2024 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hej nogle der kan hjælpe med opgave 4? Skal jeg evt sætte funktionen lig med hinanden wller hvorfan løses den på den traditionnelel måde? Det uden hjælpemidler
Vedhæftet fil: IMG_9558.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2024 af mathon

Sæt  -xuden for en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

Du har fået svar på det i din anden tråd. Lad være med at oprette en ny tråd.


Svar #3
20. oktober 2024 af SkolleNørd

#1
Sæt  -x2 uden for en parentes.

Alrså faktorisering? Og hvad skal jeg så efterfølgende? Jeg kan vel ikke bare tage og gøre dette som eks. (X+2)=0 (x=-2), da der er det ekstra x^2 der står udenfor, og et tillægsspg: kan det kkke også bare være x(x^2….), da det også giver x^3?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2024 af mathon

                        \small \begin{array}{lllllll} f(x)=-x^3+3x^2=-x^2(x-3)=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix}0\\3 \end{}\right. \end{}


Svar #5
20. oktober 2024 af SkolleNørd

#4

Mere forklaring tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bruge nulreglen. Hvis et produkt er lig med 0 er mindst én af faktorerne lig med 0.

(X+2)=0 (x=-2)

giver den ene rod, nemlig x=-2 (Du burde adskille de to ligninger enten med et linieskift eller med tegnet <=>)

Den anden faktor er -x2 .Den kan kun være 0, hvis x=0. Derfor er der kun de to rødder, som #4 er kommet frem til.


Skriv et svar til: F(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.