Matematik

Trigonometriske Funktioner

21. oktober 2024 af jepp7815 - Niveau: C-niveau

Hej.

Kan man bruge følgende besvarelse til opgaven? Tænker især på den fremskrivning af en formel for samtlige ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2024 af peter lind

Nej. Hold dig til hvad dit CAS værktøj siger.

Det kan også skrives

4x = ±4*0,2898198702+2pπ  <=> x = ±0,2898198702+2pπ

p kan også være 0 eller et negativt tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2024 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Enten}:\\ \textup{Her definerer vi funktionen}:f(x) &= \cos(4x) \\ \textup{og l\o ser ligningen}:f(x) &= 0.4 \\ &\textup{Solve}\bigl( f(x)=0.4\,,\,x\,...\bigr)\\\\ \text{Eller}:\\ \textup{Ligningen l\o ses}:\cos(4x) &= 0.4 \\ &\textup{Solve}\bigl(\cos(4x)=0.4\,,\,x\,...\bigr) \end{}

da det ikke giver mening med en definition, der ikke bruges.

Jeg viIle ikke spilde tiden med at definere funktionen i en opgave som denne!


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2024 af mathon

    \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left( 2\cdot \sin(3x+4) =0.5,x \right ) \mid 0<x\leq 2\pi\\\\\\ \quad x=\left\{\begin{matrix}\\ \\ \\ \end{}\right. \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2024 af Eksperimentalfysikeren

4x = ±4*0,2898198702+2pπ  <=> x = ±0,2898198702+2pπ

Skulle være:

4x = ±4*0,2898198702+2pπ  <=> x = ±0,2898198702+pπ/2


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. oktober 2024 af mathon

   \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left( 3\cdot \tan(2x-1) =5,x \right ) \mid 0<x\leq 2\pi\\\\\\ \quad x=\left\{\begin{matrix}\\ \\ \\ \end{}\right. \end{}


Svar #7
21. oktober 2024 af jepp7815

#6

   \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left( 3\cdot \tan(2x-1) =5,x \right ) \mid 0<x\leq 2\pi\\\\\\ \quad x=\left\{\begin{matrix}\\ \\ \\ \end{}\right. \end{}

Dette svar må give bedre mening til opgave a:


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2024 af mathon

           Ja.


Skriv et svar til: Trigonometriske Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.