Matematik

Regression

24. oktober 2024 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Fårstår slet ikke denne opgave - hvordan skal jeg løse den, når jeg ingen punkter får givet. Forstår I den? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2024 af ringstedLC

a) Størst forskel er størst afstand mellem residualerne og x-aksen.

b) 

\begin{align*} \bigl(x_2, m(x_2)\bigr) &= (2,193) \\ \bigl(x_2, f(x_2)\bigr) &= (2,...) \end{}


Svar #3
25. oktober 2024 af hfstudentt

Det må jeg ærligt indrømme, at jeg ikke forstår. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2024 af SuneChr

      For x = 2 er året 2004 og residualen (- 2) .
      Residualen ligger 2 under regressionslinjen, som viser 193 .
      Regressionslinjen har altså talt 2 for meget af den faktiske værdi, hvorfor de 2 må fratrækkes de 193.
b)  Resultatet bliver så, at der faktisk blev fanget 191 laks i året 2004.
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2024 af ringstedLC

ad #4

x-aksen i et residualplot svarer til grafen for regressionen (regressionslinjen).

Hvis regress.-linjen eventuelt ikke er en ret linje vises den alligevel som en ret linje i residualplottet fordi det giver et bedre overblik over datas afvigelser fra modellen.


Svar #6
25. oktober 2024 af hfstudentt

Giver mening. Tusinde tak. 

Vil det så sige, at svaret i opgave a er, at det er i årstallet 2004, der er størst forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2024 af ringstedLC

Nej. I 2004 er forskellen næstmindst.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2024 af SuneChr

Man har endvidere, at
summen af de positive residualer er lig med
den numeriske værdi af summen af de negative residualer.

Vi vil, med oplysning om endnu en faktisk værdi for antal fangede laks til et givent årstal,
kunne beregne regressionsforskriften, idet vi kan løse fem ligninger med fem ubekendte.
Som vi står nu, har vi fem ligninger men med seks ubekendte, og det er jo ikke så godt.  


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.