Matematik

Diskrimiannt

31. oktober 2024 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Heyy
Jeg har et spørgsmål angående en andengradsligning, hvor a = 1, b=-1 og c=6. Jeg vælger så at sætte det ind i ligningen og bergner det til 30?
Jeg kan dog se at folke har lavet lignende opgave, MEN forskellen er at de har skrevet (-1)^2 - 4…, mens jeg bare har sat tallene ind som -1^2 - 4 * a * c, hvor jeg får -1^2 =-1, mens de andre får det til 1 pga at de sætter det i parantes, men er der ikke forkert? For man skal jo kun indsætte de kendte variabler og sætte i parantes, hvis det er et plus før minus tal?

Hilsen en forvirret elev

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2024 af SuneChr

Når man sætter parentes omkring et negativt tal, der skal opløftes i en (heltallig) potens,
sikrer man sig, at den vigtige regneregel, "minus gange minus giver plus", bliver overholdt.
(- 1)2 = (- 1)(- 1) = + 1     men    - 12 = - (1·1) = - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllll}\textup{Alment}&& a\cdot x^2+b\cdot x+c=0\\ \textup{med l\o sningen:}\\&&x=\frac{-b\mp\sqrt{b^2-4\cdot a\cdot c}}{2\cdot a}\\\\\\ \textup{Din ligning:}\\&&1x^2+(-1)x+6=0\\ \\&&x=\frac{-(-1)\mp\sqrt{(-1)^2-4\cdot 1\cdot 6}}{2\cdot 1}=\frac{1\mp\sqrt{-23}}{2}\\ \textup{som ikke har}\\ \textup{nogen reel}\\\textup{l\o sning.} \end{}


Skriv et svar til: Diskrimiannt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.