Matematik

differnetation

31. oktober 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder midt i en opgave, hvor jeg skal differentier den. Jeg er ret skark til at differentiere normalt, men står lidt af ved anvendelse af de forksllige regler, der findes (altså sumregl, produktregel, osv. Jeg ved ikke, hvordan denne skal differentiere, så er der nogle, der kan forklare mig dette trinvist på vej?

Jeg tænker, at den eksponentielle del skal deles op, men er lidt usikker.

tak for jeres tid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll}&& f(x)=x^2+b\cdot x +c\\\\&& f{\,}'(x)=2x+b\\\\\textup{Tangent i P(1,f(1)):}&&y={\color{Red}{(-1)}}x+5\\\\&& f{\,}'(1)=2\cdot 1+b={\color{Red}{-1}}\Rightarrow b=-3\\\\&& f(1)=1^2-3\cdot 1+c=5\Rightarrow c=5+2=7\\\\\\&& f(x)=x^2-3x+7 \end{}


Svar #3
31. oktober 2024 af SkolleNørd

#2

Hvordan kan du skrive at f’(1)=2*1+b er ligmed -3? Det er da ikke muligt, sa der intet minus er og heller ikke noget, hvor b bare forsvinder ud af det blå?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2024 af Anders521

#3 Bemærk, at han løser ligningen 2 + b = -1 mht. b. Trækker du 2 fra på begge sider af lighedstegnet, får du svaret b = -3.


Skriv et svar til: differnetation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.