Matematik

Integralregning

10. november 2024 af jepp7815 - Niveau: A-niveau

Hvordan vil man bestemme afgrænsningen i en sådan opgave, når det ikke er præcist angivet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2024 af ringstedLC

Grænserne er 2. gradspolynomiets rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2024 af M2023

#0.
Areal=\int_{r_1}^{r_2}f(x)\;dx
hvor r1 og r2 er rødderne for f(x) (r1 < r2).
f(x) = 0 ⇔ x = -2 ∨ x = 6.
Stamfunktionen til f(x) er (-1/12)·x3 + (1/2)·x2 + 3·x + k.

Areal = (-1/12)·63 + (1/2)·62 + 3·6 - ((-1/12)·(-2)3 + (1/2)·(-2)2 + 3·(-2)) = 64/3


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.