Fysik

absorptionslinjer & emissionsspektret

11. november 2024 af MagnusPins - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan beregne a og b, jeg har lavet lidt, men det giver ingen mening - samt det jeg skal tegne.

(Vedhæftet følger)

Vedhæftet fil: fysik.png

Svar #1
11. november 2024 af MagnusPins

Hvad jeg har lavet

Vedhæftet fil:fysik.png

Svar #2
11. november 2024 af MagnusPins


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2024 af mathon

\begin{array}{llllr}\textbf{a)}\\& \textbf{Grundligning:}&\lambda=\frac{1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}}{E}\\\\\\\\&\textbf{1)}&\lambda_1=\frac{1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}}{(-3.54-(-5.39))\;\mathrm{eV}}&=&670.19\;\mathrm{nm}\\\\ \\&\textbf{2)}&\lambda_2=\frac{1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}}{(-1.50-(-5.39))\;\mathrm{eV}}&=&318.73\;\mathrm{nm}\\\\\\ &\textbf{3)}&\lambda_3=\frac{1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}}{(-1.55-(-5.39))\;\mathrm{eV}}&=&322.88\;\mathrm{nm} \end{}


Svar #4
11. november 2024 af MagnusPins

a)
Hvordan vil jeg tegne: "indtegn overgangene i energiniveaudiagrammet."?

b)
Hvordan vil jeg lave opgave b samt "indtegn overgangene i energiniveaudiagrammet.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2024 af mathon

Sæt en pil fra grundtilstandens s-niveau til de andre niveauer i p og d.


Skriv et svar til: absorptionslinjer & emissionsspektret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.