Matematik

legetøjskegle

18. november 2024 af ss15 - Niveau: A-niveau

Hej, er der en som kan hjælpe? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2024 af mathon

\begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\& \textup{Radikanden:}\\&&R=x(16-x)\cdot \left(\underset{d=b^2-4ac<0}{\underbrace{x^2-24x+164}} \right )=0\\\\&&x=\left\{\begin{matrix}0\\16 \end{}\right. \end{}


Svar #3
18. november 2024 af ss15

Forstår ikke hvad du laver.. Kan du uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2024 af ringstedLC

Radikanden er "indmaden" under rodtegnet. For at løse ligningen i a):

\begin{align*}f(x)= 0 &= \tfrac{1}{16}\cdot\sqrt{\textup{\,Radikand}} \\ 0 &= \sqrt{\bigl(16x-x^2\bigr)\cdot\bigl(x^2-24x+164\bigr)} \\ 0 &= x\cdot\bigl(16-x\bigr)\cdot\bigl(x^2-24x+164\bigr) \\ \Rightarrow x &= 0\;\vee\;16-x=0\;\vee\;x^2-24x+164=0 &&(\textup{Nulreglen}) \\ x &= 0\;\vee\;x=16\;\vee\;x\in\textup{\O} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2024 af ringstedLC

b)

\begin{align*} R &= \pi\cdot\!\int_a^{\,b}\!f(x)^2\,\mathrm{d}x &&\textup{formel (172)}\end{}

hvor a og b er løsningerne fra a) og for øvrigt definitionsmængden for f.


Svar #6
18. november 2024 af ss15

Kan man løse a på cas?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2024 af mathon

#6
    Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2024 af M2023

#6. Du sætter formlen lig med 0 i WolframAlpha og trykker enter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2024 af ringstedLC

Selvfølgelig!

Men da a) udmærket kunne være en opgave u. hj.-midler på dit niveau, bør du træne din evne i at kunne se rationelt på matematiken.


Svar #10
18. november 2024 af ss15

Okay tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2024 af SuneChr

Legetøjskeglen kaldes også en tumling.
Forsøger et barn at vælte tumlingen, rejser den sig spontant igen.


Skriv et svar til: legetøjskegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.