Matematik

Kvadratsætning

23. november 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau
Hej
Jeg sidder lidt fast i denne refucering af et idtryk, hvor der ingår en parnates, men jeg er ikke helt med på hvordan den skal opløses, da det ikke ligner de tre kvadratsætninger som findes i formelsamling a?
Vedhæftet fil: IMG_9758.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2024 af ringstedLC

Opgave a) Når kvadratsætningerne ikke kan bruges, må du jo prøve noget andet...

Gør dét, reducér og få:

5a b-4a^2+(2a-b)^2=ab+b^2


Svar #2
23. november 2024 af SkolleNørd

#1
Opgave a) Når kvadratsætningerne ikke kan bruges, må du jo prøve noget andet...

Gør dét, reducér og få:



Jeg har fået ab+b^2 efter at have opløst parantesen ved at se. Hvordan den fremgår før det bliver reduceret til (…), men så man behøver ikke og anvende kvdratsætningerne i alle tilfælde, hvor der er parantes?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2024 af mathon

... men det er nemmest at bruge kvadratsætning(er), hvorfor der undervises i dem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{Med }\textup{kvadrats\ae tning:}\\\\&&(2a-b)^2=4a^2-4ab+b^2\\\\\\&& 5ab-4a^2+4a^2-4ab+b^2=ab+b^2\\\\\\\\ \textbf{Uden }\textup{kvadrats\ae tning:}\\\\&&(2a-b)(2a-b)=4a^2-2ab-2ab+b^2\\\\\\&&5ab-4a^2+4a^2-2ab-2ab+b^2=\\\\&& (5-2-2)ab+b^2=ab+b^2 \end{}


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.