Matematik

Km og km/t

24. november 2024 af Kæve - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen :)

Kan i ikke hjælpe mig med hvordan man skal regne det her ud...

Opgaven er, min drone flyver 100 km/t, og der er 8 km til målet, hvor lang tid tager det med 100 km/t?

Nogen der kan vise mig hvordan man regner det ud....


Svar #1
24. november 2024 af Kæve

Hvad med 12.5 km og flyve 87 km/t???


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Sammenh\ae ng:}\\ \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \textup{tid }=\;\frac{\textup{afstand}}{\textup{fart}}\\\\\\ \textup{Min drone flyver }100 \;\textup{km/t},\textup {og der er 8 km til m\aa let, hvor lang tid?}\\\\ \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \textup{tid }=\frac{8\;\mathrm{km}}{100\;\mathrm {\frac{km}{t}}}=0.08\;\mathrm{t}=0.08\;\mathrm{t}\cdot (60\;\mathrm{\frac{min}{time}})=4.8\;\mathrm{min} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Sammenh\ae ng:}\\ \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \textup{tid }=\;\frac{\textup{afstand}}{\textup{fart}}\\\\\\ \textup{Min drone flyver }87 \;\textup{km/t},\textup {og der er 12.5 km til m\aa let, hvor lang tid?}\\\\ \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \textup{tid }=\frac{12.5\;\mathrm{km}}{87\;\mathrm {\frac{km}{t}}}=0.143678\;\mathrm{t}=0.143678\;\mathrm{t}\cdot (60\;\mathrm{\frac{min}{time}})\approx8.6\;\mathrm{min} \end{}


Svar #4
24. november 2024 af Kæve

1000 tak !


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2024 af ringstedLC

Med afstanden s, farten v og tiden gælder det, at:

\begin{align*}v &= \frac{s}{t} &&\Rightarrow t=\frac{s}{v} \end{}

1. ?

\begin{align*} v=100 &= \frac{8}{t} \\ t &= \frac{8}{100}\,(\textup{time}) \\ t &= \frac{8\cdot 60\cdot 60}{100}\,(\textup{sek})=288\,(\textup{sek})=4\!:\!48\,(\textup{min\,:\,sek})\approx5\,(\textup{min}) \end{}

2.

\begin{align*} v=87 &= \frac{12.5}{t} \\ t &= \frac{12.5}{87}\,(\textup{time}) \\ &= \frac{12.5\cdot60\cdot60}{87}\,(\textup{sek}) =517\,(\textup{sek})=8\!:\!37\,(\textup{min\,:\,sek})\approx 9\,(\textup{min}) \end{}

Bemærk: Resultaterne i #2 og #3 er angivet med tiendedele af et minut.


Skriv et svar til: Km og km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.