Matematik

Isoler D1

03. december 2024 af BSI - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man isolere i en formel, når der både er brøk men også potens.

Formel jeg har nu; F=Y*PI/4*((D2+D1)/2)^2

Jeg vil gerne have D1 isolret.

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2024 af M2023

#0. Det antages, at D1 og D2 er positive

F=Y\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left(\frac{D_2+D_1}{2} \right )^2\Leftrightarrow \frac{F}{Y}\cdot \frac{4}{\pi}= \left(\frac{D_2+D_1}{2} \right )^2\Leftrightarrow

\sqrt{\frac{F}{Y}\cdot \frac{4}{\pi}}= \frac{D_2+D_1}{2}\Leftrightarrow 2\cdot \sqrt{\frac{F}{Y}\cdot \frac{4}{\pi}}= D_2+D_1\Leftrightarrow

D_1= 2\cdot \sqrt{\frac{F}{Y}\cdot \frac{4}{\pi}}- D_2


Svar #2
03. december 2024 af BSI

Tusind tak :-)

Det hjælper mig rigtig meget


Skriv et svar til: Isoler D1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.