Matematik

Udledning af lorentz tranformationen

15. december 2024 af JegDør - Niveau: A-niveau

Hej! Kan nogen fortælle mig hvordan jeg finder alpha og gamma?

Jeg har en reduceret udtryk af Lorentz-transformationen:

x' = γ(x-vt) og t' =γ(t - αvt)

Jeg ved at dette gælder:

S: x^2 +  y^2 + z^2 = c^2t^2 og S': x'^2 +  y'^2 + z'^2 = c'^2t'^2 

jeg jeg skal indsætte lorentz tranformationen i x'^2 +  y'^2 + z'^2 = c'^2t'^2  :

(γ(x-vt))^2 +  y'^2 + z'^2 = c'^2( t' = γ(t -αvt))^2 

Det er så her jeg er lidt lost, hvordan finder jeg et udtrykket for α og γ?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2024 af peter lind

i den sidste ligning skriver du

(γ(x-vt))^2 +  y'^2 + z'^2 = c'^2( t' = γ(t -αvt))^2

 Det er da helt meningsløst at sætte et lighedstegn ind der


Svar #2
16. december 2024 af JegDør

#1

i den sidste ligning skriver du

(γ(x-vt))^2 +  y'^2 + z'^2 = c'^2( t' = γ(t -αvt))^2

 Det er da helt meningsløst at sætte et lighedstegn ind der

Hov det var bare en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2024 af peter lind

der er flere fejl i dine ligninger

t' =γ(v)(t - cx//c2)

Endvidere gælder der at

x2-(ct)2 = c2

under lorenztransformationen


Skriv et svar til: Udledning af lorentz tranformationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.