Matematik

Middelværdi - spredningsværdi

28. december 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau
Hej

Er der nogle der kan hjælpe med at forklare hvordan dette løse?
Vedhæftet fil: IMG_0060.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2024 af Anders521

#0 Se billedet nedenfor. Det ser ud til at μ = 8 og P(X ≤ 6) = 0,2. 

                   

Vedhæftet fil:Normal distribution.png

Svar #2
29. december 2024 af SkolleNørd

#1
#0 Se billedet nedenfor. Det ser ud til at µ = 8 og P(X = 6) = 0,2.


Når der står “bestem” er det så bare de værdier eller skal jeg gange 0,2*8?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2024 af Anders521

#2 Det er de to svar til opgaven. De blå stiplede pile viser dig hvordan de er bestemt.


Svar #4
30. december 2024 af SkolleNørd

#3
#2 Det er de to svar til opgaven. De blå stiplede pile viser dig hvordan de er bestemt.

Hvornår er det så at man ganger p med noget andet? Den stod i formelsamlingen, mwn kan ikke foestå hvornår den så skal anvendes

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2024 af Anders521

#4 

"Hvornår er det så at man ganger p med noget andet? Den stod i formelsamlingen, mwn kan ikke foestå          hvornår den så skal anvendes"

Hvad det end er, du spøger om, er der ikke behov for det til at løse din opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2025 af AMelev

#4

Du skal nærlæse både opgaveformuleringen og oplysningerne i din formelsamling.

I opgaven står der, at der er tale om en normalfordeling. Der står også, at grafen viser fordelingsfunktionen F. 
Så slår du op i indholdsfortegnelsen og ser, at normalfordelingen starter på side 16.
(112) fortæller dig, at fordelingsfunktionen F(x) angiver P(X ≤ x), så da du skal bestemme P(X ≤ 6)  skal altså aflæse F(6).
I grafen for fordelingsfunktionen F nedenfor kan du se, at middelværdien μ er den x-værdi, der har en F-værdi på ½.

Jeg gætter på, at den formel, du refererer til er (104) E(X) = n·p, men hvis du nu havde set ordentlig efter, havde du opdaget at den formel gælder for en binomialfordeling - ikke en normalfordeling.


Svar #7
03. januar 2025 af SkolleNørd

#6
#4

Du skal nærlæse både opgaveformuleringen og oplysningerne i din formelsamling.

I opgaven står der, at der er tale om en normalfordeling. Der står også, at grafen viser fordelingsfunktionen F. 
Så slår du op i indholdsfortegnelsen og ser, at normalfordelingen starter på side 16.
(112) fortæller dig, at fordelingsfunktionen F(x) angiver P(X = x), så da du skal bestemme P(X = 6)  skal altså aflæse F(6).
I grafen for fordelingsfunktionen F nedenfor kan du se, at middelværdien µ er den x-værdi, der har en F-værdi på ½.

Jeg gætter på, at den formel, du refererer til er (104) E(X) = n·p, men hvis du nu havde set ordentlig efter, havde du opdaget at den formel gælder for en binomialfordeling - ikke en normalfordeling.


Hej ogen
Tak for forklaringen, kan du evt. hurtig give en forklaring på binomial fordeling og normalfordleing samt forskellen? Har ofte svært ved at husle, hvornår der gælder hvad og hvilke formler når det kommer til noget med fordeling og sandsynlighed

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2025 af AMelev

Den korte:
binomialfordelingen har x-værdierne 0,1,2,...,n
nomalfordelingen har alle x-værdier

Du skal hurtigst muligt i gang med at læse og arbejd med stoffet, hvis du skal have en chance til eksamen.


Skriv et svar til: Middelværdi - spredningsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.