Fysik

Serieforbindelser

31. december 2024 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Se vedhæftede fil. 

Er det korrekt at sige: "de to glødepærer er serieforbundet til en jævnspændingskilde"? (man har jo voltmeterene der er parallelforbundet med glødepærene)

Vedhæftet fil: kirchoffs 2lov.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2024 af ringstedLC

Ja, fordi de to pærer gennemløbes af den samme strøm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2024 af mathon

                    \begin{array}{lllllll} U_{\textup{pol}}=R_1\cdot I+R_2\cdot I=\left(R_1+R_2 \right )\cdot I=R_y\cdot I\\\\\\ U_0=R_i\cdot I+U_{\textup{pol}}\\\\ U_{\textup{pol}}=-R_i\cdot I+U_0\qquad \textup{Retliniet med h\ae ldning}\;-R_i \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2025 af MandenMedMangeHatte

Hvis voltmetrenes modstand antages at være uendelig, så sidder de to glødepære i serie med spændingskilden.


Skriv et svar til: Serieforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.