Fysik

termodynamik

09. januar 2025 af JegDør - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave c? Jeg har lavet a og b.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2025 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2025 af peter lind

a) 450 mol * 242kJ/mol

b) Brug idealgasloven P*V = n*R* T hvor P er trykket, V er rumfanget, n er antal mol, R er gaskonstanten

c) 50 l * 3,11*107 J/l


Svar #3
10. januar 2025 af JegDør

#2

a) 450 mol * 242kJ/mol

b) Brug idealgasloven P*V = n*R* T hvor P er trykket, V er rumfanget, n er antal mol, R er gaskonstanten

c) 50 l * 3,11*107 J/l

Opgave c giver svaret i J, bør det ikke give i L? Jeg har gjort Vbenzin = Etotal/Ebenzin/L =3,50 L. Ved ikke om det passer


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2025 af peter lind

Undskyld. Skulle have været

V* 3,11*107 J/l = E hvor  E er svaret i a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2025 af ringstedLC

#3 Det ser nogenlunde ud:

\begin{align*} 3.5 \textup{\,L}\cdot3.11\cdot10^7\textup{\,J\,L}^{-1} &= 450\textup{\,mol}\cdot242\textup{\,kJ\,mol}^{-1} \\ 3.5\cdot3.11\cdot10^4\textup{\,kJ} &= 450\cdot242\textup{\,kJ} \\ 108850 &\approx 108900 \end{}


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.