Matematik

Differantiabelt

12. februar 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

hvorfor er denne graf ikke diff. i x0=-1?

ved det er noget med at  grænseværdierne fra højre og fra venstre ikke er ens.

Vedhæftet fil: kjjj.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2025 af StoreNord

Nemlig
f'(-1) kan jo ikke så godt både være   -1 og 1, vel?


Svar #2
12. februar 2025 af upontheabyss

#1

Nemlig
f'(-1) kan jo ikke så godt både være   -1 og 1, vel?

kan du uddybe

hvorfor er grænseværdierne ikke ens?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2025 af StoreNord

Når man differentierer en funktion, får man hældningen.
Og hældningen er jo tydeligvis negativ for x gående mod  -1  fra venstre og
den er positiv for x gående mod  -1  fra højre.
Altså er der ikke en generel hældning netop i  x=-1.  Derfor er funktionen ikke differentiabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2025 af ringstedLC

Grafen er heller ikke differentiabel for x = 2 og x = 4, da den her ikke er kontinuert (sammenhængende).


Skriv et svar til: Differantiabelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.