Matematik

isoler tal

20. februar 2025 af TheAngels - Niveau: A-niveau

Isolér T1 i formlen ΔE = m ⋅ c ⋅ (T2 − T1 )

hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2025 af AngelOneOne

Hej,

1) Divider med m • c på begge sider af ligningen:

\frac{\Delta E}{m\cdot c}=T_2-T_1

Træk T2 fra på begge sider af ligningen:

\frac{\Delta E}{m\cdot c}-T_2=-T_1

3) Gang med -1 på begge sider, for at gøre T1 positiv:

T_1 =T_2-\frac{\Delta E}{m\cdot c}

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
20. februar 2025 af TheAngels

#1

Hej,

1) Divider med m • c på begge sider af ligningen:

\frac{\Delta E}{m\cdot c}=T_2-T_1

Træk T2 fra på begge sider af ligningen:

\frac{\Delta E}{m\cdot c}-T_2=-T_1

3) Gang med -1 på begge sider, for at gøre T1 positiv:

T_1 =T_2-\frac{\Delta E}{m\cdot c}

Vil T2 tilsidst så ikke også blive positivt hvis man skal gange med (-1) på begge sider? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2025 af M2023

#2. T2 er større end T1, og de regnes i Kelvin.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2025 af ringstedLC

#2 Nej, det at gange igennem med -1 gør hverken selve T2 positiv eller negativ. Det ændrer blot dens fortegn.


Skriv et svar til: isoler tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.