Matematik

noter/monotoniforhold

10. marts 2025 af hjælppmigpls - Niveau: B-niveau

Hvordan vil i kunne huske noter til monotoniforhold der ser så ledes ud:

??(??)=??^3−?6???^2+8?? 
Differentiere og sæt lig med 0
??^′ (??)=3??^2−12??+8=0 
Sæt tallene i nulpunkt formlen 
(−??±√(??^2−4∗??∗?? ))/(2∗??) 
(−(−12)±√((−12)^2−4·3·8 ))/(2∗3)→  (12±√(144−96))/6→  (12±√48)/6    
(12±6,93)/6=3,16 ?????????? 0,84     
Det ville sige den er ]∞;0,84]→[0,84;3,16]→[3,16;∞[
                                          voksende      aftagende        voksende 

jeg skal fremlægge matematik i morgen og man må ikke have noter med oppe 

hvordan vil i kunne huske dette i hovedt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2025 af peter lind

Skriv dog så det er læseligt!!!!

Jeg kan se at du skriver nogle lange udregninger. Dem er det umuligt at huske udenad. Du skal i stedet koncentrere dig om at huske metoderne og den overordnede beregningsgang.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2025 af AMelev

Nu er dette jo lidt for sent, men der er faktisk ikke så mange ting at huske, når bare man også tænker/ræsonnerer.

Du skal
huske: Hvordan du finder 0-punkter - enten med formler eller CAS
ræsonnere: Når en kontinuert/sammenhængende funktionen skal skifte fortegn, må den passere 0. Nulpunkterne deler definitionsmængden op i intervaller, og der vil så være ét bestemt fortegn for f inden for hvert enkelt interval. Fortegnet for f i hvert enkel interval kan altså bestemmes ved at udvælge en (tilfældig) x-værdi i det aktuelle interval, beregne f-værdien og notere fortegnet.
huske: f '(x) er et mål for væksthastigheden for f i x
ræsonnere: Hvor væksthastigheden er posittiv, vokser funktionen. Hvor der er negativ vækst aftager funktionen. Hvor funktionen vender fra voksende til aftagende, er der lokalt maksimum, og hvor der skiftes fra aftagende til voksende, er der lokalt minimum.


Skriv et svar til: noter/monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.