Fysik

Kalibreringsfaktor

18. marts 2025 af JegDør - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har målt lysintensitet af argon med en spektrofotometer på loggerpro. Jeg skal finde kalibreringsfaktoren, men hvordan gør jeg dette? Jeg er lidt forvirret over det. Jeg ved, at jeg skal bruge en databog (vedhæftet) og at jeg skal udvælge to bølgelængder fra min måling som også nogenlunde står i databogen. Jeg har udvalgt bølgelængderne 416,1 nm og 428,1 nm.


Svar #1
18. marts 2025 af JegDør

Her er mine målinger


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2025 af AngelOneOne

Hej,

Du skal sammenligne de målte værdier med værdierne i databogen for de to valgte bølgelængder. Når du skal beregne kalibreringsfaktoren (K), bruger du formlen:

K=\frac{I_{t}}{I_{m}}

K = Kalibreringsfaktor
It = teoretisk intensitet (fra databogen)
Im = målt intensitet

Når du så har fundet K, kan du kalibrere dine målinger ved at gange dem med K efter fomlen:

I_{kalibreret}=K \cdot I_{m}

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Kalibreringsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.