Matematik

Optimeringsopgave

10. april 2025 af Eca - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder fast i en opgave, nogle der kan hjælpe. Har lavet de to føreste spg, så det er kun den sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2025 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2025 af peter lind

Det er klart at længderne skal være så store som mulige så sæt x+y = 100 <=> y =100-x

Sæt det ind i A(x,y) og du har så overfladearealet som en funktion af x alene. Find optimum af af denne funktion på sædvanlig måde


Svar #3
10. april 2025 af Eca

er det rigtigt hvis mit resultat er 10416, 67


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2025 af Eksperimentalfysikeren

Maksimum kan være på én af grænserne for x og y eller der hvor begge førsteafledede er 0.

Start med at finde de par (x,y), hvor de to førsteafledede er 0. Find de andenafledede i disse punkter. Dem kan du bruge til at finde ud af, om de fundne par giver et lokalt maksimum.

Ved grænserne, f.eks. y=100, vil den afledede i den anden variable (her x) være 0 for et muligt maksimum på grænsen. Undersøg alle fire grænser.

Find til sidst funktionsværdierne ved de fire "hjørner" af grænserne.

Dermed har du en samlig af kandidater til globalt maksimum for A. Find funktionsværdierne. Den største er det søgte maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2025 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har ikke set #3 før jeg skrev #4.

Jeg har ikke regnet tallene igennem, så jeg kan ikke svare på #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2025 af mathon

#3
                Dit resultat er rigtigt


Skriv et svar til: Optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.