Fysik

Henfaldsloven

03. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Hej alle

jeg har lavet et forsøg med henfaldsloven og jeg skal angive usikkerheden i en kolonne (for sig selv) i en tabel

Jeg har øversest skrevet

ΔIkorrigeret=±√I

I rækkerne nedad, skal man så fx skrive ±23 eller bare 23?

Hvad er sådan det korrekt her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2025 af ringstedLC

Når målingen kan være alt i mellem 23 mindre- og 23 større end værdien, skal du selvfølgelig skrive ±23

Det betyder, at værdien I ligger i intervallet (I - 23) ≤ I ≤ (I + 23)

NB. "Δ" bruges ofte om en tilvækst = | y2 - y| eller y2 - y1 , y2 > y1. Det vil sige at den kun kan være positiv.


Svar #2
03. maj 2025 af upontheabyss

#1

Når målingen kan være alt i mellem 23 mindre- og 23 større end værdien, skal du selvfølgelig skrive ±23

Det betyder, at værdien I ligger i intervallet (I - 23) ≤ I ≤ (I + 23)

NB. "Δ" bruges ofte om en tilvækst = | y2 - y| eller y2 - y1 , y2 > y1. Det vil sige at den kun kan være positiv.

tak :-)

er det 'tilladt' eller sådan 'accepteret' at have en ligning stående i en tabel på denne måde?

eller skal man hellere have et regne eksempel uden for tabellen


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2025 af ringstedLC

Jeg ville beregne usikkerheden udenfor tabellen.


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.