Fysik

Korrigeret tælletal

07. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

jeg har lavet et forsøg med radioaktivitet

jeg har målt antal tællinger pr. 10 s

og jeg har en tabel med tid (er der i de først rækker 10,20,30, 40) og tælletal.

skal man så specifere at det er 'tælletal pr. 10 s.'???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2025 af mathon

Ja.

Aktiviteten måles i enheden

                                               \frac{\textup{antal}}{\textup{tid}}=\frac{1}{\mathrm{s}}=s^{-1}=\mathrm{Bk}

matematisk:
                                               \large\begin{array}{llllll} &A=\frac{\mathrm{d}N}{\mathrm{d}t} \approx \frac{\Delta N}{\Delta t}\\\textup{og} \\&N=N_0\cdot e^{-k\cdot t}=N_0\cdot e^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2025 af mathon

Du kan beregne det gennemsnitlige tælletal pr sek.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2025 af mathon

korrektion af #1:
                        

matematisk:
                                               \large\begin{array}{llllll} &A=\frac{\mathrm{d}N}{\mathrm{d}t} \approx \frac{\Delta N}{\Delta t}\\\textup{og} \\&N=N_0\cdot e^{-k\cdot t}=N_0\cdot \left(\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\ \textup{hvor}\\&T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left(\frac{1}{2} \right )}{-k}=\frac{-\ln(2)}{-k}=\frac{\ln(2)}{k}\\ \textup{samt} \\&k\textup{ er henfaldskonstanten.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2025 af mathon

2. korrektion

matematisk:
                                               \large\begin{array}{llllll} &A=\frac{-\mathrm{d}N}{\mathrm{d}t} \approx \frac{|\Delta N|}{\Delta t}\\\textup{og} \\&N=N_0\cdot e^{-k\cdot t}=N_0\cdot \left(\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\ \textup{hvor}\\&T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left(\frac{1}{2} \right )}{-k}=\frac{-\ln(2)}{-k}=\frac{\ln(2)}{k}\\ \textup{samt} \\&k>0\textup{ er henfaldskonstanten.} \end{}


Skriv et svar til: Korrigeret tælletal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.